GEORGIA 2017

 

USHGULI

Ved foten av majestetiske Mt Shkahara i Svaneti-regionen i Georgia, ligger den UNESCO-vernede landsbyen Ushguli – angivelig den høyestliggende, helårs-bebodde landsbyen i Europa (2100 moh.) En svært humpete og krevende tretimers kjøretur fra Mestia gjør kanskje sitt til at de store turisthordene uteblir, og landsbyen oppleves fortsatt som et eventyr. Enn så lenge. Veien er under utbedring og forventes ferdigstilt om 2-3 år. 

Det bor i dag rundt 200 mennesker i Ushguli, fordelt på cirka 70 familier. Tilsynelatende finnes det like mange kaukasiske hester som folk der oppe i fjellheimen, og hestene er forbeholdt den mannlige delen av befolkningen.

Dette var stedet som gjorde mest inntrykk under vår 14 dagers reise i Georgia. Takk til mitt fantastiske reisefølge, Ragnhild Sved. Dine kunnskaper og genuine interesse for mennesker, kultur og samfunn bidro til at dette ble en uforglemmelig reise, i et usedvanlig vakkert og spennende geopolitisk landskap.

Kaukasisk gjeterhund. Rasen veier typisk 45-70 kg. Den regnes ifølge Wikipedia som svært mistroisk ovenfor fremmede og kan være aggressiv om situasjonen mistolkes…..

Hjertelig velkomst og god bevertning kjennetegner samtlige vertshus vi besøkte i Georgia. De færreste snakker engelsk, men man kommer langt med smil, tegnespråk og noen engelske ord:)

Europas høyestliggende lokalpub?

Hesten parkeres utenfor puben. Utsikt mot vertshuset vårt, som ligger helt øverst i landsbyen.

 

 

 

KAZBEGI

Bareier Boris

JUTA

 

 

TBLISI

Nestan Rasmussen driver restauranten Rasmussen´s i Tblisi.

      Hotel London der Knut Hamsun bodde i 1899.

 

MTSHKETA

 

 

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu Menu